A+ R A-

Cazuri umanitare

Scrisoarea unei mame

Email

"POP NAOMI NICOLETA din Ocna Mures ,s-a născut la 8 luni cu nota 6. La 6 luni am observat ca nu-si tinea capul sus, manutele si le tinea stranse si am fost trimisa la un spital din Cluj, acolo au diagnosticat-o cu retard motor si encefalopatie severa (creierul i va disparea in timp) .In prezent tot la 2 luni si jumatate mergem la spitalul din Cluj pentru tratamentul care il facem acum, kinetoterapie, tratamentul costa cel putin 500 lei. Are nevoie de sedinte cu oxigen, am gasit la Constanta si costa 500 lei o jumatate de ora, acum are un an si 3 luni nu-mi umbla nu-mi

Sa o ajutam pe Beatrice!

Email

Maria Beatrice este o fetiţă de 1 an şi 9 luni, ce s-a născut de Sf.  Marie Mare, cu grave probleme de sănătate, încă de la naştere. Când i-au aratat-o tatălui ei, i-au zis: “asta-i broasca ta!”. Şi chiar aşa arăta, ca o broscuţă, cu nişte picioruşe lungi şi foarte subţiri: avea 1.600 g şi 31 de săptămâni.

RO14BRDE010SV23432230100 RON
RO54BRDE010SV23432400100 EURO
Titular cont: Onac Iulia Gabriela

Numele: Beatrice – Maria  Onac

Data naşterii: 15 august 2008

Localitatea de domiciliu: Alba Iulia, Alba, România

 

Ce s-a întamplat?  Hemoragie  cerebrală  datorată  suferinţei  fetale  şi  naşterii  premature

Diagnosticul  la ieşirea din maternitate :SDR formă severă. Pneumonie congenitală.Sepsis neonatal. Hepatită acuta colestatică. Hemoragie intraventriculară gr. I .Bronhodisplazie uşoară. Nou născut afectat de oligohidromnias. Nou născut cu greutate mică la naştere. Asfixie obstreticală. Anemia prematurităţii. Retinopatia prematurităţii.

Când mi s-a rupt “apa”, am plecat la Urgenţe  Alba, de acolo la Cluj, unde am stat 5 zile în monitorizare, ca să i se matureze plămânii micuţei.

Imediat după cezariană, fetiţa a fost intubată şi i-au administrat antibiotice şi alte medicamente. De la început a fost o lupta grea: lupta cu moartea. Era să se întâmple  de mai multe ori, chiar o data sub ochii mei, cand a încetat să mai respire şi medicii au năvălit in salon să o resusciteze. Am părăsit spitalul dupa două luni, când avea 2.500 g şi o stare generală bună.

Semnele bolii au apărut mai tarziu, pe la varsta de 3-4 luni. Mergeam lunar la control, eu le spuneam medicilor că nu-şi deschide mânuţele şi nu-şi ţine capul drept  şi nu apucă jucăriile. Mi-au zis să am răbdare, că este prematură şi va recupera. Dar n-a fost să fie aşa.

La 5 luni am fost din nou la neurolog  şi de data asta lucrurile au devenit clare: diagnosticul era de Tulburare de coordonare centrală cu elemente extrapiramidale. Evoluţia ei se oprise undeva pe la vârsta de 2-3 luni.

In vizita la Daria

Email

In urma cu cateva zile am reusit sa ii fac o vizita micutei Daria pe care am tinut foarte mult sa o cunosc personal. M-a intampinat o fetita blonda cu ochii albastrii, o fetita frumoasa si vesela. Cu aceasta ocazie Ocna Mures Online i-a daruit cateva jucarii pe care le-a primit cu o nemarginita bucurie. M-a impresionat inteligenta si bunatatea ei. Desi primise de cateva minute jucariile a ales 2 din ele si a fugit imediat fara sa stea pe ganduri si le-a dat fratiorului ei, David de 1 an. Stim cu totii prin ce a trecut acest copil si  o admir pe ea si pe parintii ei ca au gasit puterea sa treaca prin toate. Daca Daria nu mi-ar fi aratat "buba" din propria initiativa, si

Noi vesti despre Daria

Email

Am ramas datori cu deznodamantul povestii Dariei. A sosit acasa la mijloc de februarie si e bine, slava Domnului! A reusit cu brio operatia, si acum pe Daria o asteapta cativa anisori in care sa recupereze tot ce nu a putut sa faca pana acum. Va putea merge la gradinita, din toamna, si sa duca o viata relative normala. Problema din pacate ramane problema, dar noi speram in evolutia pozitiva a medicinei, si peste 15-20 de ani, cand se preconizeaza ca vor aparea din nou probleme, sa se iveasca o solutie salvatoare. Pana atunci, cu tratament, grija multa si multa dragoste, Daria se va

Veste buna anul are

Email

Dragii nostri, La multi ani, in primul rand , si sa aveti parte de multa, multa sanatate caci…..e mai buna decat toate…. Asa cum am promis, am revenit cu noutati despre Daria, alaturi de care am fost cu totii in momentele dificile prin care a trecut…cu gandul, cu sufletul si cu ajutorul material, toate fiind bineprimite.

Pagina 1 din 2

Vizitatori online

Avem 38 vizitatori online