A+ R A-

Coltu' lu' Bebitzu

Alegeri europarlamentare cu tupeu maxim

Email

Deşi au trecut patru zile de când Biroul Electoral Central a dispus înlăturarea unor afişe electorale ale PSD-UNPR-PC din anumite judeţe ale ţării, printre care şi judeţul Alba, în urma unor plângeri ale organizaţiilor locale ale PNL, la Ocna Mureş şi nu numai,  afişele care conţin sloganurile "USL trăieşte" şi "Continuăm USL" sunt încă pe panouri. Nimeni nu se sinchiseşte să le dea jos. Deşi organizaţiile locale din localităţile unde aceste afişe nu au fost date jos sunt pasibile de o amendă de 1000 lei, ele pot contesta această amendă şi uite aşa trec şi aceste alegeri. Ilegal sau nu cui îi pasă?

Vinerea în "chiaț" la Ocna Mureş

Email

Vineri, 18 aprilie 2014 nebunia cumpărăturile cu prilejul Sărbătorilor Pascale va atinge apogeul şi la Ocna Mureş fiind și zi de târg. Pe lângă vinerea dinainte de Crăciun şi vinerea dinainte de Paşte este prilejul ca haosul să se instaleze pentru câteva ore în centrul orăşelului Ocna Mureş.

Se cumpără miei, ţigări, sucuri, salată, salam, ştrampi, brânză telemea, bere, lavabil, ceapă, lichid de parbriz, lenjerie intimă, roşii, pomi fructiferi, ouă, cafea, ciment, huse de telefoane deştepte, blugi, salam, cuie, rigips, lumînări şi lista poate continua. Toate de pe o suprafaţă de un kilometru pătrat. Aici există toate cele enumerate mai sus.

De-a rasu' plansu'

Email

 

     Victor Ponta sustine ca o eroare de calcul a Institutului National de Statistica privind Produsul Intern Brut – PIB va determina reducerea cheltuielilor bugetare cu aproape un miliard de lei!

     Premierul vrea sa-l mazileasca pe seful Institutului National de Statistica. De unde i se poate trage acestuia… greseala? Nu cumva de la numaratul romanilor, care a dus la ratarea referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu?

Semne bune anul are?

Email

 

     Toată lumea a căzut de acord că 2013 nu este un an electoral. Este un an al marilor decizii raţionale, dincolo de orice interes politic. Prin urmare sunt condamnaţi să coopereze toţi actorii politici. Trebuie să lase la o parte  disputele şi să-şi aducă fiecare contribuţia la depăşirea momentului dificil în care se află economia. Judecând după modul în care s-a comportat după alegerile din 10 decembrie s-ar părea că până şi Traian Băsescu s-a consolat cu noul său statut.

     A pus armele în cui şi promite că va coopera cu guvernul. La rândul său, Victor Ponta  a abandonat tonul arţăgos arătând că este hotărât să nu facă anul acesta politică şi să se concentreze pe măsurile anti-criză. Doar Crin Antonescu mai are o poziţie neprecizată. Pe de o parte se simte obligat prin protocolul semnat cu Băsescu să respecte perioada de armistiţiu, pe de altă parte el este obligat să intre în campanie electorală pentru prezidenţiale.

     Nu poate fi imaginat un partid care a pierdut alegerile abandonând lupta de dragul unui interes major. PDL cu atât mai mult, nu este un partid care să se consoleze cu înfrângerea. Pentru democrat liberali, implicit pentru Traian Băsescu, alegerile prezidenţiale şi europarlamentare din 2014  oferă ocazia perfectă pentru o revanşă.

     Strada Bogdan Petriceicu Haşdeu din Ocna Mureş este o stradă pe care orice ocnamureşan a pus piciorul măcar odată în viaţa lui. O stradă îngustă care se întinde tocmai de pe strada 9 Mai de lângă gropi şi ajunge până pe strada Ştefan cel Mare, după ce întretaie străzile Horea, Cloşca, Crişan şi Memorandumului.

     Însă este o stradă uitată parcă de lume, de autorităţi de-a lungul timpului. O stradă care arată ca acum 20-30..50 de ani. Casele în paragină parcă s-au adunat toate pe această stradă iar pavajul şi sanţurile de pe bucata aflată între străzile Horea şi Cloşca accentuează imaginea dezolantă. Să nu mai vorbim că după ploile torenţiale, aceeaşi bucată de stradă amintită anterior se transformă într-un şanţ imens spre disperarea locuitorilor din această  zonă.

Pagina 1 din 7

Vizitatori online

Avem 36 vizitatori online