A+ R A-

Imaginea zilei

Parcare "made în Ocna Mureş"

Email

 

Vinerea când e târg la Ocna Mureş îţi este dat să vezi printre altele cele mai ciudate, nesimţite parcări care pot exista. Omul "uită" de regulile de circulaţie, de bunul simţ şi îşi parchează maşina în faţa porţii tale, pe trotuar, în sensul giratoriu, pe trecerea de pietoni ori pe spaţiul verde. Sau blocheză alt şofer pe principiul... mi se rupe de alţii.

Un alt Ocna Mureş

Email

 

Era o vreme când noi, cei ce ne-am petrecut copilăria prin anii '80 ne jucam pe dealul Banţa sau ne scăldam toată ziua în râul Mureş. Ajungeam seara acasă rupţi de oboseală dar roşii în obraji.  Profitam zi de zi de ceea ce nu multe oraşe puteau să ofere, natura în toată splendoarea ei: râu, dealuri, păduri şi mult, mult aer curat.

A meritat aşteptarea?

Email

De Paşte, ocnamureşanule plecat prin alte ţări te aşteptăm cu asta. Nu peste tot prin oraş, dar şi Dumnezeu a făcut lumea în 6 zile. Pe unele străzi trebuie încă să te ţii bine de volan altfel rişti să dai cu fruntea în el. Dar merită să înduri, vorba aceea "cu răbdarea treci şi marea". Sau în altă ordine de idei, cum spune ardeleanu " ca să faci o păpăraie trebuie să spargi nişte ouă"

Foto: Mihai Chiorean

E, aşa mai merge!

Email

 

Când a apărut primul sens giratoriu în cea mai importantă intersecţie din Ocna Mureş ai fi zis că s-a prăvălit jumătate din dealul Banţa atâta pământ era în el. După lungi dispute şi păreri ale peisagiştilor de profesie sau nu iată că a dispărut movila aia enormă, s-a dat şi un rând de beton jos şi acum  e altceva. Cu aşa sens giratoriu mai vii de acasă. Bine marcat, spaţiu verde frumos.

Detonare coş de gaze UPSOM

Email

21 aprilie 2016 - Detonare controlată coş de gaze din incinta fostei uzine de produse sodice Ocna Mureş.

Coşul de gaze servea la fabricarea silicatului de sodiu solid şi a fost construit în anii '50.

Foto: Raul

Pagina 1 din 13

Vizitatori online

Avem 39 vizitatori online