A+ R A-

Stiri din Ocna Mures

Plata taxelor şi impozitelor locale poate fi efectuată şi online de astăzi, 16 ianuarie 2018, de către locuitorii oraşului Ocna Mureş şi a satelor aparţinătoare, anunţă administraţia locală.

Fotbalul din Ocna-Mures a trait o zi de Boboteaza trista in acest an. Vasile Vancea, “Copilul” echipei Soda din anii ’50 –’70, a trecut in lumea dreptilor cu putin timp inainte de aniversarea varstei de 83 de ani. Simplu, infiorator de simplu si de “normal”, mai ales daca ne raportam la scara timpului. Desi suntem in ianuarie, soarele va rasari din nou si maine si in vecii vecilor, va veni zapada si anul acesta iar misterul zilei de maine si minunatia vietii vor sterge lacrimile de pe obrajii celor ce l-au iubit fara a le inchide insa cicatricea beanta deschisa in inimi dar dandu-le in schimb doar promisiunea desarta ca timpul le va transforma durerea in tandrete si in si mai multa iubire. Generatii successive de sportivi din Ocna-Mures se duc din ce in ce mai des la stele lasandu-ne tuturor, celor ce i-am apropiat dar si celor care vin din urma, sentimentul ca au facut parte dintr-un stol pe care nu l-am cunoscut cu adevarat, acela al cocorilor de jertfa. El si toti cei din contingentul lui au facut parte dintr-o generatie sacrificata politic, ce a fost nevoita de destin sa traiasca in zeama construirii socialismului dar care era compusa din oameni ce au stiut sa gaseasca in ei un loc de minima libertate pentru a pastra vie flacara unei pasiuni si a darui celorlalti misterul unui talent artistic. Fotbalul a fost spatiul lor de libertate si modul lor de a se revolta, de a se pasiona si de a transmite o forma imperfecta de expresie artistica.
 

Pe 26 decembrie 2017 ne-am întâlnit dinnou, pentru al 9-lea an consecutiv, la sala de sport a Liceului Teoretic "Petru Maior", pentru meciul de Crăciun - foşti şi actuali jucători de volei împreună cu suporterii noştri. O prezenţă puţin mai mică decât în anii precedenţi, aproximativ 45 de persoane, jucători şi spectatori. Meciul a fost unul foarte animat şi plin de faze spectaculoase. Rezultatul nu a contat, buna dispoziţie şi glumele din timpul seturilor jucate au fost permanent prezente.

 

Miercuri, 20 decembrie 2017, a fost semnat la MDRAPFE (Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene) contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare străzile Memorandumului, Ștefan Octavian Iosif, Mihai Viteazul, Vadului și Râului”.
Acest obiectiv de investiție a fost aprobat prin ordin MDRAPFE la 19.07.2017 în cadrul PNDL II (Programul Național de Dezvoltare Locală).
Valoarea finanțării este de aproximativ 8 milioane lei.

 

Luni, 18.12.2017, într-o atmosferă de sărbătoare elevii și profesorii de la Liceul Teoretic „Petru Maior “Ocna Mureș au finalizat proiectul concurs: Crăciunul în inimile tuturor!. Sub îndrumarea cadrelor didactice elevii au amenajat sălile de clasă cu decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă, cu respectarea tematicii și anume: Tradiții și obiceiuri specifice Crăciunului în lume, temă propusă de Consiliul elevilor- inițiatorii proiectului. 

 
La atmosfera specifică Sfintelor sărbători au contribuit elevii, profesorii și părinții acestora, care au organizat pe holurile școlii un Târg de Crăciun în care s-au îmbinat armonios generozitatea cu frumusețea, bunul gust cu rafinamentul, bucuria de a dărui cu bucuria de a împărtăși aceleași sentimente de înălțare sufletească.

Pagina 1 din 98

Vizitatori online

Avem 159 vizitatori online